«Кримінального авторитета» з санкційного списку РНБО примусово повернули до Грузії

«Кримінального авторитета» з санкційного списку РНБО примусово повернули до Грузії

Укрінформ
Працівники поліції спільно з Державною міграційною службою примусово повернули «кримінального авторитета» «Вато Кіпіані», який був включений у санкційний список РНБО, до країни походження.

Як передає Укрінформ, про це інформує Департамент стратегічних розслідувань НПУ у Телеграмі.

«Сьогодні, 25 червня, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно з Державною міграційною службою примусово повернули «авторитета» до країни його походження. Чоловік був включений до санкційного списку РНБО, як особа, яка своїми діями може становити загрозу для національної безпеки держави та громадян», - зазначається у повідомленні.

Як уточнюється, 42-річний неодноразово судимий громадянин Грузії на прізвисько «Вато Кіпіані» раніше вже затримувався правоохоронцями інших країн за вчинення тяжких злочинів, зокрема і вбивства.

«В Україні він представляв інтереси впливових у злочинному світі російських і грузинських «ворів в законі», контролював угруповання, які займаються вимаганням та крадіжками грошових коштів, і безпосередньо відповідав за організацію злочинних зібрань», - поінформували у поліції.

Читайте також: Кримінальному «авторитету» з санкційного списку РНБО повідомили про підозру

Тож у рамках системної боротьби з поширенням в Україні злочинного впливу представниками криміналітету, правоохоронці примусово повернули «Вато Кіпіані» до країни його походження, заборонивши йому в’їзд на територію держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань, затверджено Стратегію розвитку кібербезпеки та погоджено створення загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex.

Згідно з рішенням РНБО, застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих "злодіїв у законі", 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами.

Також було продовжено дію санкцій щодо певної кількості громадян Росії та України й російських компаній, термін яких спливає у травні.

Окрім того, на засіданні РНБО обговорювалося питання санкцій, запроваджених західними партнерами стосовно українських громадян. Як повідомив тоді секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Україна звернулася до США з офіційним запитом щодо кожного громадянина України – коли, на підставі чого були запроваджені санкції – з тим, щоб відповідно відреагувати стосовно цих осіб на території України.

21 травня Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-