СБУ викрила російського агента, який намагався вивезти з України електроніку для ракетних носіїв

СБУ викрила російського агента, який намагався вивезти з України електроніку для ракетних носіїв

Укрінформ
Контррозвідники СБУ припинили протиправну діяльність громадянина України, який був завербований спецслужбами Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що житель Рівного був завербований під час перебування в Росії. За завданням російських кураторів зловмисник здійснив пошук і придбав низку електронних виробів військового призначення, які застосовуються у виготовленні озброєння і військової техніки, у т.ч. ракетних носіїв.

Читайте також: Контррозвідка СБУ запобігла продажу секретних оборонних розробок за $2 мільйони

«Потім завербований агент мав завдання переправити вироби до Російської Федерації. У разі успішної реалізації задуму, іноземною стороною планувалось налагодити постійний канал переміщення до країни-агресора товарів військового призначення і подвійного використання», - ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ виявили та вилучили товари критичного імпорту, які були підготовлені агентом російських спецслужб для вивезення з України.

Читайте також: СБУ виявила 10 «інтернет-агентів», які працювали на російські спецслужби

Слідчими органів безпеки повідомлено громадянину України про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії. Наразі зловмисник дає викривальні покази і сприяє досудовому розслідуванню.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця Ради національної безпеки та оборони України, який був завербований іноземною спецслужбою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-