Вступна кампанія: цьогоріч прохідний бал для абітурієнтів - 125

Вступна кампанія: цьогоріч прохідний бал для абітурієнтів - 125

Укрінформ
Мінімальний бал для участі в конкурсі на вступ до закладу вищої освіти на бюджетну форму навчання становить 125 балів, окремі спеціальності - 140, а на медичні спеціальності не менше 150 балів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у роз'ясненні Міністерства освіти та науки.

"Для того, щоб мати можливість брати участь у конкурсі на бюджет, вступникам необхідно буде отримати конкурсний бал мінімум у 125 балів", - йдеться у повідомленні.

В МОН додали, що, як і минулого року, на низку спеціальностей встановлено додаткові мінімальні прохідні бали.

Так, для вступу на бюджет чи контракт для здобуття молодшого бакалавра, бакалавра галузей знань 08 «Право», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» мінімальний конкурсний бал становить 140 балів.

Для вступу на бюджет чи контракт для здобуття магістра за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація» потрібно набрати конкурсний бал мінімум 130.

Залишилися й обмеження щодо мінімальних значень кількості балів з другого та третього предметів ЗНО не менш ніж 150 балів для спеціальностей 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 228 «Педіатрія». Однак цього року таке обмеження не стосуватиметься вступників із конкурсним балом вище ніж 175.

Також МОН оприлюднило серію відеороз'яснень щодо вступу до закладів вищої освіти.

Читайте також: Вступна кампанія 2021 для абітурієнтів з окупованих територій – інструкція

Зокрема, реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 липня; реєстрація для складання вступних іспитів, творчих конкурсів розпочинається не пізніше 24 червня; складання вступних іспитів (пільгові категорії), творчих конкурсів – з 1 до 13 липня (бюджет, контракт), 14-23 липня – тільки контракт; співбесіди проходитимуть з 17 до 19 липня включно; оприлюднення рейтингових списків – не пізніше 28 липня; подання оригіналів документів – до 18:00 2 серпня; зарахування на бюджет відбуватиметься 9 серпня; переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.

Відеороз’яснення по вступу до закладів вищої освіти розміщені в розділі «Вступна кампанія 2021» на офіційному сайті Міністерства освіти та науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-