НАЗК назвало ТОП посадовців із найбільш проблемними деклараціями

НАЗК назвало ТОП посадовців із найбільш проблемними деклараціями

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) завершило перевірку 80 декларацій посадовців і склало список посадовців, які мають найбільші невідповідності у деклараціях.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню "Цензор.НЕТ" повідомив голова НАЗК Олександр Новіков.

"Уже ми завершили перевірку 80 декларацій. На сьогодні маємо ТОП-посадовців, у яких було виявлено найбільшу суму недостовірних відомостей. Це начальник Київського міського відділу державної реєстрації шлюбів, 11,9 млн грн. 2,4 млн грн невідповідностей виявили у колишнього першого заступника начальника Укравтодору у Дніпропетровській області Олександра Шефера. 684 тис. не задекларував колишній заступник голови Запорізької ОДА Віталій Тищенко. 583 тис. - народний депутат Микола Задорожний", - сказав Новіков.

Читайте також: Олександр Новіков, голова НАЗК

Він нагадав, що за виявлене недостовірне декларування на велику суму передбачене відкриття кримінального провадження.

"Ми направили відповідні матеріали до Національної поліції. А по інших – складаємо протоколи про адміністративні правопорушення", - сказав Новіков.

Всього НАЗК вже взяло у перевірку 769 декларацій. За словами Новікова, це перші в Україні повні перевірки декларацій, які мають можливість бути завершені.

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції вперше розпочало перевірку декларацій за результатами автоматичної перевірки комп’ютерною системою. Так, за результатами автоматичної перевірки НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 63 посадовців. До цього списку увійшли народні депутати Вадим Новинський, Анна Скороход, Григорій Суркіс, Петро Порошенко, Олена Шуляк, голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, депутати Київської міської ради Ігор Баленко і Марина Порошенко, колишній голова Офісу Президента Андрій Богдан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-