В Україну дозволили ввозити без ПДВ обладнання для визначення COVID-штамів

В Україну дозволили ввозити без ПДВ обладнання для визначення COVID-штамів

Укрінформ
Кабінет Міністрів включив лабораторне обладання для визначення субтипів SARS-CoV-2 до переліку товарів, що закуповуються для боротьби з COVID-19 та закупівля яких звільнена від податку на додану вартість.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова була схвалена на засіданні уряду.

Постановою пропонується нести зміни до переліків товарів, які закуповуються для боротьби з пандемією коронавірусної хвороби, спричиненої SARS-CoV-2 і операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування на додану вартість.

Читайте також: У Запоріжжі тестують обладнання, що виявляє COVID-мутації

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, відповідне лабораторне обладнання, яке звільняється від оподаткування, необхідне для визначення молекулярних субтипів коронавірусу SARS-CoV-2, що циркулюють на території України. Дані таких досліджень будуть використані для подальшого коригування протиепідемічних заходів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що українські лабораторії наразі не можуть виявляти новий агресивний штам коронавірусу - "Дельта". За його словами, Україна очікує від ВООЗ нові тест-системи, здатні одразу визначати Delta.

За даними ВООЗ, Delta-штам коронавірусу зафіксовано вже у 92 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-