У МЗС закликають у День скорботи вшанувати також пам'ять героїв війни на сході України

У МЗС закликають у День скорботи вшанувати також пам'ять героїв війни на сході України

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін закликав у День пам'яті жертв Другої світової війни вшанувати пам'ять героїв і теперішньої війни на сході України.

Як передає Укрінформ, про це дипломат написав у Фейсбуці.

Він зазначив, що Друга світова війна обірвала життя мільйонів українців і зруйнувала мільйони сімей та доль наших співвітчизників.

"Ми вигнали ворога. Але мине стільки років, і на нашій землі знову гинуть українці. Гинуть від держави-агресора, яка чхала на всі принципи та державні кордони і цинічно увірвалася в наш дім. Виженемо і цього ворога. Адже сьогодні ми всі гостро усвідомлюємо ціну свободи. Вшануємо пам'ять Героїв і теперішньої війни на сході України. Вічна пам'ять!", - написав заступник міністра.

Сьогодні в Україні відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

22 червня 1941 року, попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю між Німеччиною і СРСР, нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Розпочалася німецько-радянська війна 1941-1945 років, як складова, але основна частина Другої світової війни.

Читайте також: Меркель у промові про напад Німеччини на СРСР згадала російську анексію Криму та схід України

Німецько-радянська війна тривала від 22 червня 1941 року до 8 травня 1945 року. Її бої стали одними з наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-