Трьох осіб із санкційного списку «злодіїв у законі» перевірять додатково

Трьох осіб із санкційного списку «злодіїв у законі» перевірять додатково

Укрінформ
СБУ, контррозвідка та інші відповідні структури додатково перевірять інформацію щодо трьох кримінальних авторитетів - лідерів злочинних угруповань, стосовно яких були запроваджені санкції РНБО 14 травня.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив секретар Радбезу Олексій Данілов.

"Кабінет Міністрів виніс на розгляд РНБО питання стосовно 12 осіб, які перебувають в статусі кримінальних авторитетів, лідерів злочинних угрупувань. Я звертаю увагу, що після першого рішення РНБО дуже було багато звернень відносно деяких осіб, які, на їх думку, вони вважають, що потрапили до цих санкцій не зовсім коректно. Тому сьогодні було дано доручення РНБО відносно 3 осіб зробити додаткову перевірку наявності їх в санкційних списках", - заявив Данілов.

Читайте також: РНБО запровадила санкції проти Фірташа та Фукса

За його словами, до перевірки будуть залучені СБУ, контррозвідка та всі відповідні органи.

На сьогоднішньому засіданні РНБО ухвалила рішення про застосування персональних санкцій щодо 12 осіб, які перебувають у статусі підвищеного злочинного впливу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань. Так, рішенням РНБО застосовано обмежувальні заходи до 557 так званих "злодіїв у законі", 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України. Також запроваджено санкції щодо 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України та вважаються кримінальними авторитетами.

Станом на 26 травня в Україні було скасовано дозвільні документи на проживання 27 кримінальним авторитетам із санкційного списку РНБО, ще 10 примусово повернули в країни їхнього походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-