Загроза нового COVID-спалаху в Україні потенційно існує – Ляшко

Загроза нового COVID-спалаху в Україні потенційно існує – Ляшко

Укрінформ
Потенційно існує загроза нового спалаху коронавірусної хвороби в Україні.

Про це журналістам повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Чи загрожує нам новий спалах? Потенційно така загроза існує, тому розслаблятися не час", - сказав Ляшко.

Він зауважив, що вже зафіксовано близько 12 тис. мутацій коронавірусу. Деякі з них є особливо небезпечними, адже змінили властивості вірусу - зокрема, він почав швидше передаватися від людини до людини. Ляшко відзначив, що зростання захворюваності у Росії та Великій Британії викликає тривогу.

Читайте також: У Росії виявили новий штам COVID-19

"Але зараз ми бачимо значне зниження захворюваності у світі. Раніше 800-900 тис. випадків фіксували, а зараз 300-350 тис. випадків (на добу - ред.)", - прокоментував міністр.

Ляшко пояснив, що послаблення карантинних обмежень в Україні зумовлене досягненням показників зеленої зони та спрямоване на запобігання "пандемічної втоми".

Крім того, за словами міністра, у літній період МОЗ продовжує роботу з підготовки до потенційного нового спалаху інфекції. Зокрема, йдеться про забезпечення лікарень централізованою подачею кисню.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби виявлено 967 випадків зараження коронавірусом і зареєстровано 50 летальних випадків, одужало 2 312 осіб.

Раніше Ляшко повідомляв, що за умови відсутності додаткових мутацій коронавірусу влітку в Україні рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію стабілізується, але потенційно може зрости в осінньо-зимовий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-