Байден і Путін, перша перемога на Євро-2020 та меседж від НАТО - публікації тижня

Байден і Путін, перша перемога на Євро-2020 та меседж від НАТО - публікації тижня

Укрінформ
Актуальні публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Женевський саміт Байдена-Путіна: яким він поки що бачиться з України

Саміт, який протягом останнього місяця перебував на вістрі уваги всіх світових ЗМІ, – відбувся. Джо Байден і Володимир Путін зустрілися і переговорили, при цьому зробили це навіть швидше, ніж очікувалося – трохи більше двох годин замість запланованих чотирьох. Крім того, США наполягли, щоб спільної пресконференції президентів не було. У публікації -  що про це думають експерти.

***

Чим важливий не вирішальний, урізаний саміт Байдена та Путіна?

Про зустріч Байдена та Путіна в Женеві часто кажуть – «все очікувано», «нічого особливого». Тут у чомусь можна посперечатися і зробити кілька експрес-висновків.

***

Україна наздогнала Грузію на шляху до НАТО – це добре, але цього мало

На 32-му саміті НАТО, звісно, багато чого було сказано, утім найголовніший меседж, озвучений саме для України – лідери країн Північноатлантичного альянсу підтвердили рішення Бухарестського саміту 2008 року про те, що наша держава стане членом Альянсу і при цьому План дій щодо членства (ПДЧ) буде невід’ємною частиною цього процесу. Прикро лише, що на саміті НАТО нічого не вирішили щодо стримування Росії в чорноморському регіоні.

***

Пропаганда "генетичної особливості" і до чого тут російський футбол?

Під час матчу Росія-Бельгія у Петербурзі футболісти бельгійської команди схилили коліно на підтримку руху Black Lives Matter. Гравці збірної РФ не приєдналися до жесту, а російські вболівальники освистали бельгійських футболістів. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пояснює причини такої реакції та розповідає, як генетика стала іграшкою Путіна з його твердженнями про «особливих людей»-росіян.

***

Штам «Дельта» наступає з Росії. Чи реально його стримати?

Нова хвиля захворюваності може піднятися в Україні раніше осені. Адже у світі продовжує зростати кількість країн, де виявлений високозаразний штам Delta, вперше зафіксований у Індії. Наразі, за даними ВООЗ, їх щонайменше 80. І хоча в Україні цей штам поки не було підтверджено, але ситуація, що склалася нині в Росії, виглядає для нас більш як тривожною – у червні показники захворюваності там піднялися до лютневих.

***

Перемога є, проблеми не зникли

У Бухаресті збірна України здобула першу перемогу на Євро-2020, обігравши Північну Македонію (2:1). Команда Андрія Шевченка знову вчиться дотискати свої матчі. Після нічийних ляпасів від Фінляндії та Казахстану у відборі на ЧС-2022, наша збірна нарешті виграла надважливий поєдинок. Так, зробила вона це важко і моментами непереконливо, але три очки є. А далі можемо готуватися до Австрії.

***

Нижнє Селище: громада з французьким акцентом та запахом швейцарського сиру

Новий проєкт Укрінформу - цикл репортажів “Жило-було село”. Перша розповідь - про селище на Закарпатті і неймовірних людей, які там живуть і працюють. Попереду історії з інших сіл, селищ і містечок та про їхні “фішки” й принади, бо Україна в нас - чудова.

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.

Фото: Doug Mills/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-