В Україні з'являться два нові спортивні канали

В Україні з'являться два нові спортивні канали

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 17 червня видала ліцензії на мовлення двом новим компаніям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

Перша компанія — ПП «Віва Групс» з міста Чернівці, що має намір незабаром запустити інтерактивний телеканал «PING» про комп’ютерні ігри, друга — «ТРК «Е-лімпік», м. Київ, що транслюватиме спортивно-інформаційний канал «EQUAL EQUALYMPIC» про паралімпійський рух у країні.

Читайте також: Мовлення біля лінії розмежування та адмінкордону з Кримом продовжать 16 компаній

За словами директора ПП «Віва Групс» Ігоря Кузьміна, телеканал стане «одним із перших у світі розважальних телеканалів, який буде транслювати комп’ютерні ігри». У програмах телеканалу розповідатимуть про здоровий спосіб життя, передаватимуть музику, лайфхаки, навчальні програми про проходження Ігор, показуватимуть кіберспортивні змагання тощо. Крім того, телеканал планується як інтерактивний, адже контактуватиме зі спільнотою, яка дивитиметься його через соціальні мережі й медіа.

Це – суто комерційний проєкт. Він будуватиметься як ОТТ-платформа, водночас є наміри надавати права на ретрансляцію кабельним операторам.

Читайте також: Чотири телеканали порушують мовні квоти у вечірньому праймі – моніторинг

Прямим власником супутникового каналу «EQUAL EQUALYMPIC» є Підприємство об’єднання громадян (релігійної організації, профспілки) «Телерадіокомпанія «Е-лімпік», тобто громадська організація «Спортивна федерація незрячих України». На телеканалі транслюватимуть спортивні програми про паралімпійський рух в Україні і спортивні трансляції паралімпійських ігр. За словами представників телеканалу Катерини Неманіхіної і Євгена Дорошенка, найближчі змагання паралімпійців відбудуться 24 серпня цього року. Тож українські глядачі матимуть змогу вболівати за своїх спортсменів.

Зазначається, що обидві компанії отримають ліцензії з терміном дії 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-