Скасували самоізоляцію й обсервацію для українців, які прибувають з ОРДЛО та Криму

Скасували самоізоляцію й обсервацію для українців, які прибувають з ОРДЛО та Криму

Укрінформ
Для громадян України, які прибувають на підконтрольну уряду територію з тимчасово окупованих територій України з 17 червня 2021 року скасували обов‘язкову самоізоляцію та обсервацію, оскільки на території країни встановлено зелений рівень епідемічної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в опублікованій в Урядовому кур‘єрі постанові Кабміну від 16 червня 2021 року № 611, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що відповідними змінами, зокрема, передбачається звільнення від обов’язкової самоізоляції та обсервації громадян України, які прибувають як з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, так і з тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь на контрольовані урядом України території, коли на території України встановлено "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

Читайте також: Сімейним лікарям дозволили видавати довідки про COVID-вакцинацію

«Також на період, коли на території України встановлено "зелений" рівень епідемічної небезпеки, поточний контроль за допомогою мобільного додатку «Дій вдома» не здійснюється», - додали у міністерстві. А також наголосили, що на період дії "зеленого" рівня ПЛР-тестування не потрібні.

Відтак, відсьогодні громадяни України, які вимушено проживають на тимчасово окупованих територіях, весь період дії "зеленої" зони на території України можуть безперешкодно перетинати КПВВ.

Читайте також: Як Україна житиме на карантині - що дозволили і заборонили до 31 серпня

Як повідомлялося 16 червня, уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

При "зеленому" рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-