Шкарлет каже, що у МОН перевіряють дисертацію Киви

Шкарлет каже, що у МОН перевіряють дисертацію Киви

Укрінформ
У Міністерстві освіти і науки триває перевірка матеріалів дисертації народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Іллі Киви.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет написав у Телеграмі.

За словами Шкарлета, "МОН отримало електронний примірник дисертації та атестаційну справу здобувача наукового ступеня. Триває перевірка всіх матеріалів, які надійшли. На підставі отриманої інформації експертна рада має провести аналіз наукової роботи, зокрема перевірити її відповідність законодавству у сфері атестації кадрів вищої кваліфікації. Експертна рада у своїй роботі керується виключно вимогами українського законодавства та документально підтвердженими фактами".

"Прикро, що мій коментар про "відсутність заперечень" на роботу здобувача став підставою для звинувачень у брехні. З одного боку, всі заяви, які надходять до нашого відомства, фіксуються, опрацьовуються й детально вивчаються. З іншого боку, кількість та якість заперечень щодо конкретних наукових робіт серед усіх отриманих звернень визначає експертна рада, встановлюючи їх належність до компетенції, та перевіряє на відповідність дійсності", - заявив очільник МОН.

Читайте також: У Львові кандидат наук спалив свій диплом на знак протесту проти дисертації Киви

Шкарлет зауважив: "Вважаю, що з урахуванням отримання міністерством кількох різних листів щодо здобувача про "проведення розслідування обставин захисту" та про ознаки "внесення недостовірних даних здобувачем до дисертації" в ефірі програми Радіо Свобода я висловився не зовсім коректно. Проте, моя заява не є брехнею та була озвучена на підставі поточної інформації. Експертна рада після опрацювання отриманих листів офіційно визначить, які з них є запереченнями (мають пряме відношення до наукової роботи), та врахує їх під час складання експертного висновку".

Міністр наголосив, що з появою у ЗМІ інформації про ймовірні непоодинокі порушення під час здобуття наукового ступеня вважає за необхідне детально перевіряти такі відомості. Відповідне завдання поставлено профільному департаменту МОН.

"Хочу вкотре наголосити, що освіта і наука поза прізвищами і політикою", - заявив Шкарлет.

Як повідомляв Укрінформ, захист кандидатської дисертації Киви відбувся 26 квітня на засіданні спеціалізованої вченої ради Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України.

28 квітня Кива заявив, що його наукового керівника Володимира Гуровського звільнили з роботи. Він пов'язав це із захистом своєї дисертації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-