Ізраїль відкрив свої кордони для українців

Ізраїль відкрив свої кордони для українців

Укрінформ
Посольство України в Ізраїлі пояснило, за яких умов українці вже можуть відвідувати країну.

Відповідні роз’яснення опубліковані на сайті українського диппредставництва, передає Укрінформ. 

«Згідно з рішенням компетентних органів Держави Ізраїль, з 14.06.2021 року громадянам України дозволено в’їзд в Ізраїль. Нагадуємо, що для в’їзду в країну залишаються чинними раніше встановлені вимоги щодо необхідності отримання спеціального дозволу на в’їзд, згідно із метою Вашої поїздки», - йдеться у повідомленні.

Іноземні громадяни, які бажають в'їхати до Держави Ізраїль, повинні заздалегідь подати заявку на в'їзд до Ізраїлю до ізраїльської дипломатичної або консульської установи за місцем проживання іноземця або до Управління з питань народонаселення та імміграції.

Детальна інформація щодо порядку отримання дозволу, підстав за яких особа може отримати дозвіл, необхідних документів, контакти компетентних органів розміщена за посиланням

«В'їзд до Ізраїлю дозволений лише в тому випадку, якщо у Вас є негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до прибуття в Ізраїль. Після прибуття до Ізраїлю необхідно буде пройти додатковий ПЛР-тест (зазначена послуга платна – 80 ізраїльських шекелів за умови завчасної онлайн реєстрації, або 100 ізраїльських шекелів за умови реєстрації в аеропорту; оплата здійснюється кредитною карткою)», - зауважують у посольстві України.

Читайте також: Ізраїль скасував обов'язкове носіння масок у приміщеннях

Для того, щоб забронювати чергу на ПЛР-тест в аеропорту Бен Гуріон, потрібно перейти за цим посиланням. Ця вимога поширюватиметься також на тих, хто має сертифікат про вакцинацію (щеплення) від COVID-19 або документ про одужання від COVID-19. 

З детальною інформацією від МОЗ Ізраїлю можна ознайомитися тут

У виняткових випадках українські мандрівники можуть подати заявку на отримання дозволу на в’їзд до Ізраїлю без проведення ПЛР-тесту на COVID-19, за посиланням

Для отримання дозволу на в’їзд в країну також вимагається чинний медичний страховий поліс, який покриває видатки на випадок захворювання на COVID-19.

Також повідомляється, що після отримання дозволу на в'їзд в Ізраїль пасажири, що прибувають до Ізраїлю, повинні заповнити декларацію особи, яка в'їжджає в Ізраїль.

"Декларація має бути заповнена не більше ніж за 24 години до рейсу. В декларації пасажир надає свої особисті дані, медичні відомості, а також докладну інформацію про місце самоізоляції в Ізраїлі", - йдеться у повідомленні.

Там додають, що всі міжнародні пасажири повинні пройти самоізоляцію, яка становить 14 або 10 днів (за умови, якщо пасажир матиме два ПЛР-тести, у визначені спеціальним протоколом дати, результати яких є негативними). Особи, які мають довідку про вакцинацію від COVID-19 в Ізраїлі або довідку про одужання від COVID-19 в Ізраїлі, не підлягають самоізоляції.

"Медичну декларацію, дозвіл на в'їзд у країну, результати тесту на COVID-19 та інші документи потрібно роздрукувати й мати з собою для пред'явлення компетентним органам Ізраїлю", - уточнюють дипломати.

Читайте також: Ізраїль почав COVID-вакцинацію підлітків з 12 років

Вони додають, що особи, які хворіють на COVID-19, не зможуть сісти в літак.

Крім того, повідомляється, що іноземець, який залишить територію Ізраїлю до закінчення встановленого терміну самоізоляції без спеціального дозволу, порушує закони цієї держави, і в майбутньому в'їзд до Ізраїлю такій особі буде заборонений.

"Транзитні пасажири мають пред'явити перед посадкою на рейс в Ізраїль медичну довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, видану не більше ніж за 72 години до планованого часу посадки в Ізраїлі за умови, що загальний час пересадки не перевищує 24 години", - додали у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі станом на 15 червня зафіксували 177 млн випадків зараження коронавірусом. Зокрема виявлено більше як 3,8 млн смертей, одужали 161,3 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-