Платні камери в СІЗО вже «заробили» майже 4 мільйони

Платні камери в СІЗО вже «заробили» майже 4 мільйони

Укрінформ
За користування платною послугою з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах сплачено 3,93 мільйона гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство юстиції.

«3,93 млн грн заробили слідчі ізолятори України завдяки реалізації платних камер. Кошти були отримані за користування 40 платними камерами на 100 ліжко-місць», - ідеться в повідомленні.

У Мін’юсті уточнюють, що всі кошти, зароблені в ході експериментального проєкту, спрямовуються на відновлення безкоштовних камер слідчих ізоляторів: «Станом на сьогодні було оновлено 65 безкоштовних камер на 406 місць, а також прогулянкові дворики та коридорні приміщення».

Як повідомляв Укрінформ, уряд постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

Деякі юристи та правозахисники назвали створення платних камер у СІЗО дискримінацією в’язнів.

Читайте також: В Україні на аукціоні продали першу колонію

У лютому 2021 року Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом, яким просила визнати протиправним наказ Міністерства юстиції щодо провадження експериментального проєкту з надання платних послуг у слідчих ізоляторах.

10 червня заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць поінформувала, що Окружний адмінсуд Києва задовольнив заяву Міністерства юстиції про закриття провадження у справі про визнання протиправним наказу Мін'юсту щодо запровадження експериментального проєкту з надання платних послуг у слідчих ізоляторах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-