Верховний Суд не дозволив передати ВАКС справу Гладковського-молодшого

Верховний Суд не дозволив передати ВАКС справу Гладковського-молодшого

Укрінформ
Верховний Суд відмовив у направленні кримінального провадження щодо Ігоря Гладковського до Вищого антикорупційного суду.

Як передає Укрінформ, про це Верховний Суд повідомляє у Фейсбуці.

10 червня колегія суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду відмовила в задоволенні клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Гладковського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, із Солом’янського районного суду Києва до Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: НАБУ завершило слідство щодо Гладковського-молодшого

Як зауважили у Верховному Суді, повний текст ухвали ККС ВС у справі № 991/2909/21 (51-2836впс21) буде проголошений 14 червня о 15:00. З ухвалою можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua/).

Як повідомляв Укрінформ, у ВАКС 29 квітня відбулося підготовче засідання у справі «Оптимумспецдеталь» про одержання 950 тис. грн неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення генеральним директором ДК «Укрспецекспорт».

За версією слідства, у 2015-2017 роках 8 осіб організували та реалізували схему з постачання товарів невідомого походження підприємствам Укроборонпрому через ТОВ «Оптимумспецдеталь» та інші пов'язані підприємства.

Читайте також: Справу Гладковського-молодшого відправили до Солом’янського райсуду Києва

У НАБУ вважають, що Гладковський-молодший у 2016 році був залучений до схеми постачання комплектуючих до військової техніки для підприємств Укроборонпрому з ухиленням від сплати податків з таких операцій, яку розробили двоє громадян, що фактично здійснювали керування товариством «Оптимумспецдеталь».

За інформацією правоохоронців, у 2016 році організатори схеми звернулися до Гладковського-молодшого, батько якого ОЛег Гладковський на той час обіймав посаду в РНБО та в Міжвідомчій комісії з питань оборонно-промислового комплексу, аби той вплинув на прийняття гендиректором Укрспецекспорту рішення щодо надання безвідсоткової поворотної допомоги у сумі 7 млн грн від державної компанії на користь ДП «Житомирський бронетанковий завод».

Планувалося, що за ці кошти держпідприємство сплатило б свої фінансові зобов’язання товариству «Оптимумспецдеталь» у договорах на постачання товарів.

Читайте також: Гетманцев закликає якнайшвидше розслідувати махінації в оборонному секторі

Результатом виконання цих домовленостей стало перерахування коштів спочатку на рахунки ДП «ЖБТЗ», а потім на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» у сумі 7 100 196 грн, вважає слідство.

Після легалізації отриманих коштів фігурант справи за свої "послуги" отримав неправомірну вигоду, еквівалентну 950 тисячам гривень.

21 квітня детектив НАБУ ухвалив постанову про оголошення в розшук Гладковського-молодшого.

26 квітня Ігор Гладковський прийшов у САП, де йому вручили обвинувальний акт.

25 травня Апеляційна палата ВАКС направила матеріали справи «Оптимумспецдеталь» для розгляду по суті до Солом’янського райсуду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-