З українськими водійськими правами можна буде їздити в ОАЕ - Кабмін схвалив документ

З українськими водійськими правами можна буде їздити в ОАЕ - Кабмін схвалив документ

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством внутрішніх справ України та МВС ОАЕ про взаємне визнання і обмін національних посвідчень водія.

Ця постанова була ухвалена на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проєкт акта пропонує затвердити меморандум, який встановлює зобов’язання сторін визнавати та обмінювати національні посвідчення водія на основі принципу взаємності», - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Зазначається, що 14 лютого 2021 року в Абу-Дабі було учинено меморандум про взаєморозуміння між МВС України та МВС ОАЕ про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Читайте також: Переселенцям без реєстрації спростили отримання посвідчення водія

Метою меморандуму, як поінформували у МВС України, є створення можливості для українців та громадян ОАЕ, які переїжджають на проживання у державу іншої сторони, здійснювати обмін національних посвідчень водія за спрощеною процедурою.

У пояснювальній записці уточнюється, що такий обмін здійснюється без необхідності проходження відповідних практичного та теоретичного іспитів.

Також встановлюється відповідність категорій посвідчень водія двох держав, визначається механізм взаємодії між компетентними органами для підтвердження факту видачі посвідчення водія, яке подається для обміну, та інші умови, необхідні для здійснення такого обміну.

Меморандум укладено на невизначений строк, він набере чинності через 60 днів після отримання останнього письмового повідомлення, надісланого дипломатичними каналами, якими сторони інформують одна одну про виконання своїх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання ним чинності.

«Видання (постанови – ред.) дозволить виконати внутрішньодержавну процедуру з української сторони, що є необхідною умовою для набрання чинності меморандумом», - уточнюється у пояснювальній записці.

Читайте також: Українців попереджають про можливі перебої у видачі водійських прав

У МВС України пояснюють, що набрання чинності меморандумом створить сприятливіші умови для перебування та проживання громадян держави однієї сторони на території держави іншої сторони, що матиме наслідком для громадян України та ОАЕ збереження фінансових та часових ресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, Посольство України в Італії поінформувало, що українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчення водія тимчасово припинила свою чинність від 1 червня 2021 року.

Зі свого боку у МВС поінформували, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков проведе зустріч з міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо щодо продовження угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія між Україною і Італією вже у червні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-