Журналістами року в Укрінформі стали Юлія Байрачна і Геннадій Мінченко

Журналістами року в Укрінформі стали Юлія Байрачна і Геннадій Мінченко

Фото
Укрінформ
Українське національне інформаційне агентство "Укрінформ" традиційно в день професійного свята визначає Журналіста року. У 2021 році ними стали власний кореспондент на Харківщині Юлія Байрачна та фотокореспондент Геннадій Мінченко.

Переможців конкурсу на День журналіста оголосив генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко.

Юлія Байрачна, власкор Укрінформу в Харківській області, працює в агенції відносно недавно — близько двох років.

“Оперативна, глибока, невтомна у відкритті нових тем, такою ми завжди бачимо Юлію. Лише за останній рік у її доробку - тисячі новин з регіону, репортажі з гарячих точок (аварія літака, пожежа в будинку для людей похилого віку). Що стосується тематичних уподобань, до яких виявляє зацікавленість журналістка, вони дуже широкі - економіка “оборонка”, сільське господарство, екологія, медицина тощо", - підкреслив Харченко.

За його словами, читачі памятають ряд її інтерв'ю з науковцями щодо ковіду, Юлія першою підняла тему перепрофілювання відомчих лікарень Укрзалізниці під лікування коронавірусу в умовах дефіциту ліжок.

"Вона із захопленням пише про науку (“Харківський двигун для Маска? Такого в космосі ще немає”). Останнім часом Юлія Байрачна працює над серією публікацій про український Харків (перша з них вийшла у травні - "Між двома режимами. Як у Харкові повертають пам'ять про Шевельова")", - зазначив гендиректор.

Юлія каже, що в своїй роботі найбільше любить зустрічати людей, які "незважаючи ні на що, роблять справу свого життя, надихають і не дають щоденній рутині затягнути тебе".

Читайте також: Сьогодні українські журналісти відзначають професійне свято

Гендиректор Укрінформу відзначив, що Геннадій Мінченко - один з найталановитіших фотожурналістів України.

Світлини Геннадія Мінченка

"Його документальні цикли "Батюшка", "Мгарський монастир", "Сліпі діти" та інші відомі далеко поза Україною. А ще він - споглядач, філософ, чіпкій фіксатор реальності, чутлива та чуйна людина, а ще інтуїтивний психолог з ідеальним почуттям краси. За кілька років роботі в агентстві підпис під світлинами “Фото Геннадія Мінченка. Укрінформ” став брендом, який не потребує зайвих слів та епітетів, бо є самодостатнім”, - наголосив Харченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-