Президент підписав указ про створення університету майбутнього

Президент підписав указ про створення університету майбутнього

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Президентського університету майбутнього.

Глава держави підписав документ під час форуму "Україна 30. Освіта і наука", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із задоволенням хочу підписати указ про створення нашого університету, Президентського університету майбутнього", - зазначив Зеленський.

За його словами, це має бути заклад вищої освіти, який "готуватиме людей майбутнього, який збере в одному місці кращих викладачів і навчатиме спеціалістів, що зможуть вирішувати важливі державні завдання для захисту нашої держави у дуже важливих, пріоритетних, найактуальніших напрямках".

Президент розповів, що в університеті готуватимуть спеціалістів з інформаційної та кібербезпеки, штучного інтелекту, нанотехнологій, аерокосмічної, енергетичних та біотехнологій.

Читайте також: Навчання у Кіберцентрі UA30: українські експерти боролися з атаками естонських «хакерів»

"Наша мета - це найкращі умови, найкращі викладачі, найкращі учні з усієї України, які будуть навчатися безкоштовно, а потім працювати в державі, реалізовуватись тут, в Україні, на благо нашої держави, на захист кожного українця", - зауважив Зеленський.

Президент доручив Кабінету Міністрів опрацювати питання підготовки та реалізації проєкту «Президентський університет» як сучасної освітньої платформи.

Відповідний указ №217/2021 від 31 травня опублікований на сайті глави держави.

«Кабінету Міністрів України опрацювати в установленому порядку питання щодо підготовки та реалізації проєкту «Президентський університет» як сучасної освітньої платформи, що забезпечить доступність громадян України до інноваційних освітніх моделей та стратегій навчання, ефективного використання ресурсів освітньої інфраструктури та просторів коворкінгу з реалізації освітніх, наукових і творчих проєктів», - зазначається в указі.

Згідно з документом, уряд має розробити концепцію реалізації проєкту «Президентський університет» з урахуванням сучасних тенденцій розвитку освіти, науки та технологій, ефективних освітніх стратегій з формування навичок критичного, креативного мислення.

Кабміну доручено організувати матеріальне та фінансове забезпечення реалізації Президентського університету, у тому числі на засадах державно-приватного партнерства.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 11 травня анонсував відкриття в Україні нового університету з підготовки спеціалістів у сфері безпеки.

Згодом за результатами наради в Офісі Президента стало відомо, що в Україні до вересня 2023 року планують побудувати загальнонаціональний університет, який має стати інноваційним освітнім простором для підготовки фахівців з новітніх технологій.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-