Від початку протестів у Білорусі до України переїхали тисячі білорусів – Данілов

Від початку протестів у Білорусі до України переїхали тисячі білорусів – Данілов

Укрінформ
Тисячі білорусів переїхали до України від початку протестів у Білорусі. Йдеться переважно про молодих людей, які найчастіше їдуть до великих міст – Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Запоріжжя та Одеси.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив Секретар РНБО Олексій Данілов.

«Я можу сказати, що у нас є міста, які люблять білоруси. Переважно це молоді люди, вони переїжджають до міста Лева (Львова – ред.), частина до Харкова, частина до Києва, невелика частина їде до Дніпра, Запоріжжя і є ще Одеса – де ми спостерігаємо наших друзів з Білорусі. Вони там оселяються, живуть, і, як я розумію, що якщо продовжиться те, що сьогодні є в Білорусі, вони можуть отримувати на певний проміжок часу тут можливість спокійно жити в демократичній країні», - зазначив Данілов.

Читайте також: Текст проєкту закону про олігархів, оприлюднений у ЗМІ, не відповідає дійсності - Данілов

Відповідаючи на питання щодо кількості громадян Білорусі, які наразі переїхали до України, Данілов відповів: «Тут складно сказати на скільки це масово, тому що у нас немає відстеження кожного громадянина, ми демократична країна, але я можу сказати, що це тисячі».

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масово заарештовує їх.

Читайте також: МЗС України підготувало пакет санкцій проти прихильників режиму Лукашенка

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був заарештований активіст і опозиційний журналіст Роман Протасевич і його супутниця Софія Сапега.

В ЄС і США засудили примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair, а також вимагають звільнення Протасевича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-