В Україні планують завершити виплати компенсацій за зруйноване житло до 2023 року

В Україні планують завершити виплати компенсацій за зруйноване житло до 2023 року

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій планує завершити виплати компенсацій за зруйноване внаслідок збройної агресії Росії житло громадянам на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей до 2023 року, а потім виплачувати кошти за часткове руйнування.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

"Вперше, з минулого року ми почали реально компенсувати з державного бюджету кошти за зруйноване житло людям. Маємо на увазі житло, повністю зруйноване внаслідок збройної агресії Росії, але те, яке розташоване у підконтрольних українській владі населених пунктах...Минулого року на такі компенсації скерували майже 20 мільйонів гривень і їх отримали близько 80 осіб, а цього року передбачено таку підтримку для майже 380 осіб", - сказав він.

Замлинський додав, що наступного року планують виплатити компенсації ще приблизно 300 особам.

"Таким чином хочемо до кінця 2022 року повністю завершити виплати компенсації за зруйноване житло, а вже з 2023 року розпочати компенсації за часткове руйнування житла", - зауважив він.

Читайте також: В Україні на обліку - понад 1,4 мільйона переселенців

Перший заступник міністра також розповів, що Мінреінтеграції здійснює виплати політв’язням та членам їхніх родин.

"Ці виплати становлять 100 тисяч гривень для однієї особи, яка була звільнена з полону, або стільки ж - для сім’ї політв’язня, в тому числі на організацію правової допомоги. Рішення ухвалює комісія, яка розглядає подані заяви. Наприклад, цього року 23 особи, які були звільнені з полону, отримали кошти, найближчим часом буде рішення комісії ще щодо 83 осіб", - сказав Замлинський.

За його словами, цього року 35 родин політв’язнів також отримали по 100 тисяч гривень на правову допомогу. Він додав, що переважно це родини кримчан, які перебувають у російському полоні.

Як повідомлялося, з початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях ухвалене рішення про надання компенсації 110 українцям, які втратили житло через збройну агресію РФ проти України, на загальну суму 28,2972 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-