Іноземні дипломати вітають українців з Днем вишиванки

Іноземні дипломати вітають українців з Днем вишиванки

Фото, відео
Укрінформ
Іноземні дипломати, які працюють в Україні, привітали українців з Днем вишиванки.

Як передає Укрінформ, фото та відеопривітання вони оприлюднили у соцмережах.

Зокрема, посли G7 у Твіттері британського головування опублікували спільне фото у вишиванках з дотриманням соціальної дистанції і побажання гарного Дня вишиванки.

Посольство США на своїй сторінці у Твіттері оприлюднило сімейні фото співробітників диппредставництва у їхніх улюблених вишиванках та їхні привітання українською мовою.

А співробітники Представництва ЄС в Україні, окрім фото, вирішили запитати колег з Києва та Брюсселя, що для них означає вишиванка і чому вони її носять, і поділилися відповідями у Фейсбуці.

Зокрема, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас розповів, що, насамперед вишиванка нагадує йому гоголівський літній день на Полтавщині – “чарівній і розкішній”».

Посол Японії в Україні Такаші Кураі оприлюднив у Фейсбуці відеопривітання в з Днем вишиванки українською мовою.

«Завжди дуже приємно бути з українським народом у День вишиванки, яка є символом традиції, гордості та любові українського народу до рідної землі», - зазначив дипломат.

Читайте також: Будівлю Харківської ОДА прикрасили 13-метровими банерами-вишиванками

Як відомо, у третій четвер травня, українці вже традиційно святкують День вишиванки.

День вишиванки не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами – українці та всі прихильні до нас та до нашої культури люди.

Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича. У 2006 році вони запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці. Можна сказати, що свято існувало й відзначалося у вузькому колі, але у 2014 році воно вийшло не тільки за межі гуртка свідомого українського студентства, але й за межі самої України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-