Україна приєдналася до Глобального тижня безпеки дорожнього руху

Україна приєдналася до Глобального тижня безпеки дорожнього руху

Фото
Укрінформ
Україна приєднується до шостого Глобального Тижня безпеки дорожнього руху, який триватиме у всьому світі 17-23 травня 2021 р.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомив директор «Київської міжрегіональної філії» Українського науково-дослідного інституту медицини транспорту МОЗ України Юрій Чорний.

"Вітаю з початком шостого Глобального тижня безпеки дорожнього руху, який відбувається зараз у всьому світі одночасно. Цей тиждень - початок нового десятиліття дії з безпеки дорожнього руху, який оголосила Організація об'єднаних Націй", - сказав Чорний.

Він додав, що до 2030 року в України є амбітне завдання - на 50% скоротити смертність і травматизм на дорогах.

За словами Чорного, до організації тижня безпеки долучились близько 300 міст України.

Читайте також: В Україні з’явиться інтерактивна карта з усіма ДТП

Як повідомляють організатори тижня безпеки дорожнього руху, під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких пресконференція, онлайн-форум з безпеки дорожнього руху, тематичні семінари-практикуми, єдиний національний онлайн-урок з безпеки дорожнього руху в загальноосвітніх навчальних закладах, старт всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих у ДТП «Здай кров – врятуй життя» та багато інших.

Травневий Тиждень безпеки дорожнього руху відкриває Друге Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на 2021-2030 рр., схвалене резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 74/299 на 74-й сесії в серпні минулого року, з амбітною метою скорочення кількості смертей та травм через дорожньо-транспортні пригоди на 50% до 2030 року. Світовим співтовариством розпочато низку заходів, спрямованих на поліпшення ситуації щодо дорожньо-транспортної аварійності. 6-тий Глобальний Тиждень безпеки дорожнього руху буде присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із основних причин ДТП і відбуватиметься під гаслом #StreetsForLife#Love30, тобто акцентуватиме увагу на обмеженнях швидкості руху транспортних засобів до 30 км/год в межах житлових та пішохідних зон у містах.

Дорожньо-транспортний травматизм, за даними ВООЗ, є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я. Травмуються або отримують каліцтва щодня понад тисяча осіб. Ризик загинути внаслідок ДТП різниться в різних країнах, проте 70% припадає на країни з низьким та середнім рівнем доходу.

Читайте також: «Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям – закон пішов на підпис Зеленському

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки уряду України, із залученням профільних державних відомств та структур, громадськості.

Фото Олексія Ковальова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-