МВС нагадало, що георгіївська стрічка під забороною

МВС нагадало, що георгіївська стрічка під забороною

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ застерігає від використання забороненої в Україні символіки тоталітарних режимів, що передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

Як передає Укрінформ, про це у зв’язку з відзначенням Дня пам'яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні повідомляє МВС у Фейсбуці.

"В Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів. Їх використання передбачає адміністративну відповідальність - стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначає, що виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення", - йдеться у повідомленні.

Також у МВС нагадують про кримінальну відповідальність - стаття 436 -1 Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Читайте також: «Не на заміну 9 травня»: Зеленський сказав, для чого українцям День пам'яті та примирення

Як повідомлялося, 8 травня Україна та весь цивілізований світ відзначають День пам’яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні 1939-1945 років.

За даними поліції, 8 травня в державі заплановано 341 захід за участю більш як 13 тисяч громадян. За порядком стежитимуть понад 2 000 правоохоронців.

9 травня очікується проведення 555 заходів, у яких візьмуть участь понад 60 тисяч громадян. Для забезпечення безпеки всіх учасників заходів до охорони правопорядку буде залучено понад 11 тисяч правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-