Печерський суд переніс розгляд справи Чорновол

Печерський суд переніс розгляд справи Чорновол

Укрінформ
Печерський райсуд Києва відклав розгляд справи щодо колишнього народного депутата Тетяни Чорновол на 7 червня.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила сама Чорновол.

«У мене сьогодні повинно було бути перше засідання по моїй «майданівській» справі, але воно було перенесене на 7 червня на 10.30, і було перенесено у дуже дивний спосіб», - сказала екснардеп.

За словами Чорновол, їй та її захисту повідомили, що суддя захворіла.

«І захворіла давно — ще 12 квітня, а сьогодні вже 5 травня, нас викликали на суд, і ніхто не повідомляв, що суддя хвора, і тут ми раптом про це дізнаємося. Що це? Важко тут якось коментувати» - зазначила вона.

Як повідомлялося, 15 грудня 2020 року Чорновол отримала обвинувальний акт у справі про умисне вбивство в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

Читайте також: Суд дозволив Чорновол їздити за межі Києва та області

17 листопада Чорновол повідомила, що Державне бюро розслідувань завершило слідство щодо неї.

Чорновол у квітні 2020 року оголосили підозру в умисному вбивстві в результаті підпалу офісу Партії регіонів. За версією слідства, 18 лютого 2014 року Чорновол влаштувала підпал будинку на вулиці Липській, у якому був офіс партії. У результаті пожежі загинув 57-річний працівник, який перебував у будівлі.

16 квітня Печерський районний суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, проте 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

1 червня суд продовжив Чорновол запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, але також дозволив їй перебувати вдень не тільки в селі, де вона проживає, але і в межах Києва та Київської області.

Наприкінці лютого 2020 року ДБР повідомило про підозру Чорновол у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

У ДБР поінформували, що 18 жовтня 2019 року ексдепутат перешкоджала роботі журналіста під час висвітлення ним подій у залі судового засідання. За інформацією ДБР, Чорновол відібрала у журналіста телефон та припинила здійснення відеозапису.

Читайте також: Штурм офісу ПР: Чорновол каже, що за справу взялися ДБР і військова прокуратура

За даними ЗМІ, мова йде про Дмитра Кучера, якого ЗМІ пов’язують з порталом «Шарій.нет», а також виданням «Правовий контроль».

Пізніше адвокат Чорновол Ірина Кузіна повідомила, що ці два провадження потім були об'єднані у одну справу, і також що з Чорновол суд зняв територіальні обмеження по пересуванню та встановив початок її нічного арешту з 23:00.

Тетяна Чорновол - народний депутат України VIII скликання, український журналіст і громадський діяч, екскореспондент інформаційно-аналітичних видань «Лівий берег», «Українська правда», «Обозреватель».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-