В уряді очікують на пришвидшення темпів COVID-вакцинації

В уряді очікують на пришвидшення темпів COVID-вакцинації

Укрінформ
В уряді очікують на пришвидшення темпів вакцинації від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Цього тижня нам вдалося вийти на більш ніж 70 тисяч щеплень на день. У травні ми очікуємо більше поставок, і відповідно — збільшення добової кількості вакцинованих", - написав Шмигаль.

Він нагадав, що у п'ятницю, 30 квітня, Україна отримала чергову партію вакцини CoronaVac у кількості 500 тис. доз.

Ця партія розподілена серед маломобільних груп населення, соціальних працівників та освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО.

Загалом, за словами прем'єр-міністра, Україна вже отримала понад 1,6 млн доз вакцини від коронавірурсної хвороби.

Читайте також: В Україні - 5 094 нових випадки коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 30 квітня в Україну прибула партія вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac у кількості 500 тис доз. Поставку ще 1 млн доз Міністерство охорони здоров’я очікує в травні. Окрім цього очікується поставка до 1 млн доз вакцини Pfizer, як за прямими контрактами, так і в межах глобальної ініціативи COVAX. Також МОЗ розраховує на поставку протягом травня 500 тис доз вакцини AstraZeneca, виробництва індійського Інституту сироватки крові , а також в межах глобальної ініціативи COVAX близько 800 тис доз вакцини AstraZeneca.

Окрім цього 1 травня МОЗ повідомило про укладення контракту на 10 млн доз вакцини Pfizer. У міністерстві розраховують на поставки цієї партії до кінця 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-