МОЗ не займається поставками COVID-вакцин на комерційний ринок – Степанов

МОЗ не займається поставками COVID-вакцин на комерційний ринок – Степанов

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я не займається поставками вакцин від COVID-19 на комерційний ринок.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Міністерство охорони здоров'я не займається поставками вакцин на комерційний ринок і не буде займатися такими поставками. Щодо комерційного ринку, ми як МОЗ, у всіх, у кого є можливість поставити вакцини, які зареєстровані на території України, на комерційний ринок, ми будемо максимально цьому сприяти", - сказав Степанов.

Читайте також: В Україну доставили ще пів мільйона доз вакцини CoronaVac

Водночас він підкреслив, що нині "немає жодної компанії, яка б прийшла і сказала: у нас є можливість, ми законтрактували, допоможіть нам це зробити. Комерційного ринку (вакцин від COVID-19 - ред.) не існує", - заявив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, перша партія вакцини CoronaVac (215 тис. доз) прибула в Україну 25 березня, щеплення нею розпочалося 13 квітня. Загалом Україною законтрактовано 1 мільйон 915 тисяч доз вакцини CoronaVac компанії Sinovac Biotech.

Читайте також: МОЗ виділило майже 700 мільйонів на кисневі концентратори

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року.

В Україні зареєстровані та використовуються вакцини CoviShield, розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech. вакцина американської компанії Pfizer, вакцина SkBio від Оксфордського університету та компанії AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-