Рада ухвалила закон, що спрощує подання декларацій

Рада ухвалила закон, що спрощує подання декларацій

Укрінформ
Верховна Рада на позачерговому засіданні у четвер ухвалила Закон №5173 "Про внесення доповнень до закону України "Про запобігання корупції" (щодо удосконалення окремих аспектів декларування", який передбачає усунення деяких перепон у процесі подання декларації.

Як передає Укрінформ, за ухвалення закону проголосували 270 народних депутатів.

Зокрема, закон передбачає запровадження нижньої межі для передачі в управління цінних паперів міноритарних "ваучерних" акціонерів, виключення вимоги про зазначення номерів рахунків, на яких обліковуються некомпенсовані заощадження Ощадного банку СРСР, створення можливості зазначати номер в Єдиному державному демографічному реєстрі лише у разі його присвоєння особі.

Очікується, що ухвалений документ сприятиме кампанії антикорупційного декларування 2021 року, дозволить сумлінним декларантам уникнути пов’язаних з корупцією правопорушень, а Національному агентству з питань запобігання корупції – діяти у правовому полі.

Читайте також: НАЗК перевірить декларації ще 81 судді Верховного Суду

У пояснювальній записці автори закону зазначають, що він отримав позитивну оцінку від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила відповідний законопроєкт в першому читанні 15 квітня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-