Де дивитися Великодні богослужіння 1 і 2 травня

Де дивитися Великодні богослужіння 1 і 2 травня

Укрінформ
Суспільне покаже Великодні богослужіння 1 та 2 травня із Золотоверхого собору та Патріаршого собору УГКЦ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НСТУ.

«У суботу та неділю, 1 й 2 травня, суспільні телеканали «UA: Перший» та «UA: Крим» транслюватимуть Великодні богослужіння зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору та Патріаршого собору Воскресіння Христового», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У християн східного обряду почався Страсний тиждень

Як зазначається, у суботу, 1 травня, о 23:00 у прямому ефірі розпочнеться урочисте богослужіння Православної церкви України з нагоди Світлого Христового Воскресіння. Богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі очолить Предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У неділю, 2 травня, о 7:30 телеканали «UA: Перший» та «UA: Крим» транслюватимуть Великодні богослужіння з Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви.

Як нагадали в НСТУ, з березня 2020 року, після запровадження карантинних обмежень, загальнонаціональні телеканали «UA: Перший», «UA: Культура» та регіональні телеканали Суспільного мовника транслюють богослужіння й інші обрядові заходи задля сприяння забезпеченню духовних потреб вірян.

Читайте також: Епіфаній розповів, чи зможуть українці цьогоріч купити освячену паску

Як повідомляв Укрінформ, у Києві розробили особливі вимоги до святкування Великодня. Щоб упередити сплеск вірусу, міська влада рекомендує керівникам церков та релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Храмам необхідно дотримуватися суворих правил та обмежень, забезпечити дезінфекцію та провітрювання приміщень, обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 квадратних метрів, забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях, та масковий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-