ПЦУ отримає цього року Благодатний вогонь - предстоятель

ПЦУ отримає цього року Благодатний вогонь - предстоятель

Укрінформ
Православна церква України отримає Благодатний вогонь на Великдень і цього року.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Ми не будемо замовляти чартерного літака. Але, як в минулому році, так і в цьому році ті компанії, які будуть звершувати якісь перельоти в цей час, - це можуть бути технічні якісь, - і вони пообіцяли, що в цьому році також доставлять нам Святе світло, Благодатний вогонь, як ми називаємо. Можливо, не в той час, коли ми бажали, - ввечері, відразу за декілька годин (після сходження Благодатного вогню у храмі Гроба Господнього - ред.). Це може бути і вранці вже в неділю, але обов’язково ми це світло отримаємо і розповсюдимо по Україні», – сказав митрополит.

Читайте також: ПЦУ працює над уніфікацією церковних традицій – предстоятель

Як повідомлялося, у 2020 році Православна церква України отримала Благодатний вогонь за сприяння авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та посольства України в Ізраїлі. Літак МАУ, який привіз вогонь, виконував рейс Київ – Шанхай – Тель-Авіа – Київ та доправляв гуманітарний вантаж медичного призначення з Китаю до Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-