Візит Варфоломія дасть усвідомити, де Українська православна церква, а де РПЦ – Епіфаній

Візит Варфоломія дасть усвідомити, де Українська православна церква, а де РПЦ – Епіфаній

Укрінформ
Очікуваний візит Вселенського патріарха Варфоломія до України дасть вірянам усвідомлення того, де Українська православна церква, а де Російська.

На цьому наголосив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода у контексті запрошення главі Вселенського патріархату приїхати на святкування 30-річчя незалежності України, передає Укрінформ.

"Це (приїзд Вселенського патріарха до України - ред.) призведе до більшого усвідомлення українців, де є справжня Українська православна церква, а де є РПЦ. Як і цей виток усвідомлення після отримання томосу (про канонічну автокефалію і статус помісної церкви України ред.)", - зазначив митрополит.

За його словами, ця друга хвиля буде більшою, ніж перша, тому в Російської православної церкви і її української філії "є певний страх перед приїздом Вселенського патріарха до України".

"Цей візит відбувається на запрошення не тільки Президента, а й ПЦУ. Бо це канонічна територія Української православної церкви, відповідно до томосу. І тому ми запрошуємо Його Всесвятість, главу нашої материнської церкви", – сказав митрополит Епіфаній.

Читайте також: Кулеба подякував Папі Франциску за солідарність з Україною

Він також нагадав, що востаннє патріарх Варфоломій відвідував Україну ще у 2008 році, під час святкування річниці хрещення Русі-України.

"І зараз цей візит, я переконаний, відбудеться", - наголосив предстоятель ПЦУ.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року Президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм запросив його відвідати Україну з візитом. Як можлива дата візиту розглядалася 30-та річниця незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-