Всі пам’ятники Леніну пропонують «поселити» у Чорнобильській зоні

Всі пам’ятники Леніну пропонують «поселити» у Чорнобильській зоні

Укрінформ
Пам’ятки, що підпадають під дію закону про декомунізацію, слід зібрати у Зоні відчуження і створити там Музей тоталітарного режиму.

Таке переконання висловив під час онлайн-пресконференції автор проєкту Меморіального комплексу «Зірка Полин» у місті Чорнобиль народний художник України, лауреат Шевченківської премії Анатолій Гайдамака, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли почалася декомунізація, я пропонував усі пам’ятники Леніну звести в 30-кілометрову зону і зробити таку «станцію імені Леніна». Ми знаємо, яку біду приніс Ленін Україні - мільйони жертв, тому я й пропонував усі пам’ятники радянського періоду, особливо Леніну, звезти в Чорнобильську зону. І це було б у вигляді парку совєтського, це була б креативна туристична алея», - сказав Гайдамака.

Читайте також: Чорнобильські землі: чи є альтернатива поверненню до сільського господарства?

Водночас він зазначив, що роботу над розбудовою Меморіального комплексу у Чорнобилі варто продовжити, включаючи до нього об’єкти із Зони відчуження.

Читайте також: ЧАЕС через 35 років: як глобальна катастрофа стала повсякденністю

«Я багато разів звертався до керівництва держави. Це зона екстремального туризму, багато іноземців туди їде. Її треба облаштовувати і там, де можна, робити доступною, показуючи, що таке «мирний атом»… Там є техніка покинута, вона стоїть на стадіоні. Ще стоїть «Антена-2» (радіолокаційна станція «Дуга» - ред.) - циклопічна споруда. Я давно пропоную там зробити музей тоталітарного режиму, музей «холодної війни». Це теж потенційний туристичний об’єкт, який забутий», - зазначив Гайдамака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-