Ляшко: Вакциною AstraZeneca від COVAX щепитимуть людей 65+

Ляшко: Вакциною AstraZeneca від COVAX щепитимуть людей 65+

Укрінформ
Партія вакцини AstraZeneca, яку Україна отримала від глобальної ініціативи COVAX, використовуватиметься для щеплення громадян віком від 65 років та для другого щеплення тих, хто отримав першу дозу вакцини в лютому.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Сьогодні в Україну прилетіла чергова партія вакцин від глобальної ініціативи COVAX, яка забезпечує рівний доступ до вакцин для мешканців усього світу. Ми говоримо про партію 367 200 доз від AstraZeneca, яка вироблена в Південній Кореї. Нагадаю, що ця вакцина розроблена Оксфордським університетом у співпраці з британсько-шведською компанією AstraZeneca.... Ця партія вакцин буде використовуватися в більшості своїй у кабінетах щеплень для людей віком 65+ і старше. Частина партії буде залишена для проведення другого щеплення людям, які зробили щеплення у період з 24 лютого", - сказав Ляшко.

Читайте також: Україна домовляється з Польщею про додаткові поставки вакцини AstraZeneca

Він нагадав, що в Україні вже проводиться щеплення вакциною AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові.

"Усі вакцини AstraZeneca, незалежно від країни виробника, — це один і той же продукт, вироблений за однією технологією і є взаємозамінним. Тому ідентичний склад, ідентична вакцина, єдиний продукт, тому вони можуть чергуватися при проведенні щеплень. Перше щеплення ми можемо зробити вакциною, виробленою на індійському майданчику, друге — вакциною, виробленою на корейському майданчику", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня в Україну була доставлена перша партія вакцин у межах глобальної ініціативи COVAX, виробництва Pfizer, у кількості 117 тисяч доз. Усього в межах COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-