Маски й термометри: як складатимуть «карантинне» ЗНО

Маски й термометри: як складатимуть «карантинне» ЗНО

Відео
Укрінформ
Температурний скринінг буде обов'язковою умовою участі у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО).

Як передає Укрінформ, про це під час онлайн-вебінару "Вакцинація від COVID-19 для освітян" повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко.

“Цьогоріч на нас накладаються додаткові зобов'язання щодо забезпечення правильних умов проведення ЗНО. Як і минулого року ми будемо пропонувати учасникам вимірювати температуру. Це буде обов'язковою умовою участі в ЗНО як для учасників, так і для працівників пунктів тестування. Також учасники мають використовувати засоби індивідуального захисту, приміщення будуть дезинфікуватися спеціальним чином, допуск до приміщень пунктів ЗНО відбуватиметься в певні періоди, що дозволить зменшити кількість соціальних контактів”, - розповіла Вакуленко.

Вона наголосила, що в цьому році як працівники пунктів тестування, так і учасники повинні мати свої маски або респіратори у необхідній кількості та індивідуальні санітайзери.

Читайте також: COVID-вакцинація вчителів не вплине на ЗНО - імунолог

Минулого року такими засобами процес ЗНО забезпечували партнери МОН НАК “Нафтогаз”, Посольство Швейцарії в Україні, ЮНІСЕФ.

Цьогоріч держава забезпечує фінансування закупівлі засобів дезінфекції для підготовки пунктів ЗНО.

Читайте також: «Карантинні» ноутбуки і COVID-захист: Кабмін перерозподілив 1 мільярд для шкіл та ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, на ЗНО зареєструвалося майже 390 тис. осіб. Згідно з планом вакцинації зараз триває щеплення від COVID-19 працівників освіти, які будуть долучені до процесу організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Вакцинувати їх планується вакциною CoronaVac китайського виробника Sinovak. Станом на 21 квітня в Києві було провакциновано 1100 освітян, які залучені до проведення ЗНО. Також уряд перерозподілив субвенцію у сумі 20 млн грн на забезпечення ЗНО засобами захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-