COVID-вакцинація вчителів не вплине на ЗНО - імунолог

COVID-вакцинація вчителів не вплине на ЗНО - імунолог

Укрінформ
Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, лікар-імунолог Федір Лапій вважає, що зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) не буде зірване, навіть якщо від вакцинації проти коронавірусу відмовиться 90% залучених до кампанії вчителів.

Про це від повідомив під час вебінару "Вакцинація від COVID-19 для освітян", передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми говоримо про зрив кампанії ЗНО, скажу відверто. Вона не буде зірвана, навіть якщо відмовляться від вакцинації 90% вчителів, бо до літа ми очікуємо зниження захворюваності", - сказав Лапій.

Читайте також: «Карантинні» ноутбуки і COVID-захист: Кабмін перерозподілив 1 мільярд для шкіл та ЗНО

Він зазначив, що до часу проведення ЗНО навряд чи зможе захворіти на COVID-19 велика частина вчителів, залучених до оцінювання.

Водночас Лапій підкреслив важливість вакцинації вчителів від коронавірусу. "Хтось прийде з COVID-19, батьки поставляться несвідомо, пустять хвору дитину на іспит, дадуть їй жарознижувальне", - прокоментував імунолог.

Читайте також: Вакцинація освітян: Шкарлет пояснив, кого щепитимуть у першу чергу

Він додав, що вакцинація - це справа індивідуального захисту.

Як повідомляв Укрінформ, згідно плану вакцинації зараз триває щеплення від COVID-19 працівників освіти, які будуть долучені до процесу організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Вакцинувати їх планується вакциною CoronaVac китайського виробника Sinovak. Станом на 21 квітня в Києві було провакциновано 1100 освітян, які залучені до проведення ЗНО. Також уряд перерозподілив субвенцію у сумі 20 млн грн на забезпечення ЗНО засобами захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-