Денісова - про платні камери у СІЗО: Це дискримінація за майновою ознакою

Денісова - про платні камери у СІЗО: Це дискримінація за майновою ознакою

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вважає, що запровадження платних камер у СІЗО є порушенням рівноправності громадян за майновою ознакою.

Як передає Укрінформ, про це вона заявила в інтерв’ю РБК-Україна.

Зокрема, за словами омбудсмена, платні камери у СІЗО – «це нерівність за майновою ознакою».

“Кому стає краще?! Якщо ось одне таке місце в СІЗО "продали" за 2 тисячі, чим ці дві тисячі на місяць можуть допомогти іншим ув'язненим, якщо у них навіть відсутня можливість нормально поспати?”, - сказала вона.

Читайте також: Денісова розповіла заступниці держсекретаря США про політв'язнів та заблоковані КПВВ

Як приклад Денісова зазначила, що у СІЗО Києва зробили 20 платних місць, збирають гроші, але, за її словами, не завжди всі ці 20 місць використовуються.

Зокрема, як поінформувала український омбудсман, іноді в’язні платять гроші, але їх все одно не переводять у таку камеру. За її словами, вона нещодавно отримала таку скаргу.

“Решта – це ж взагалі жах. У нас 27 вільних колоній у "замороженому" стані. Якщо в інших у нас перенасичення - так розвезіть людей. Треба приймати такі адміністративні рішення, які можуть поліпшити умови життя людей вже зараз. Я як уповноважений не можу підходити вибірково до норм Конституції, де заборонена дискримінація за майновою ознакою”, - зазначила вона.

Читайте також: Платні камери вже «заробили» 3,3 мільйона

Як повідомлялося, Кабмін постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

У лютому 2021 року Денісова звернулася до Окружного адміністративного суду Києва з позовом, яким просить визнати протиправним наказ Міністерства юстиції щодо провадження цього експериментального проєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-