Права людини та нацменшин: Україна запевнила США у дотриманні зобов'язань

Права людини та нацменшин: Україна запевнила США у дотриманні зобов'язань

Укрінформ
Українська влада докладає консолідованих зусиль щодо вдосконалення відповідної законодавчої бази та виконання міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини та забезпечення прав нацменшин.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС, про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар під час відеозустрічі із заступницею державного секретаря США з питань демократії, прав людини та праці Карою МакДональд.

Зазначається, що основна увага зустрічі була сконцентрована на питаннях забезпечення прав людини, зокрема на тимчасово окупованих територіях України, захисту прав національних меншин, актуального стану відносин України з сусідніми державами.

Читайте також: Кулеба очікує ефективної реакції ОБСЄ на порушення прав нацменшин в окупованих Криму та ОРДЛО

«Василь Боднар поінформував про консолідовані зусилля органів влади України щодо вдосконалення відповідної законодавчої бази та виконання наших міжнародних зобов’язань. Заступник міністра наголосив на важливості уникнення надмірної політизації питань національних меншин у контексті багатосторонньої взаємодії», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, під час зустрічі заступниця державного секретаря підтвердила, що США незмінно підтримують територіальну цілісність та суверенітет України. Вона зазначила, що американська сторона з великим занепокоєнням відстежує нарощення військової присутності Росії на кордонах з Україною та на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: МОН спростовує, що на Закарпатті бракує підручників угорською мовою

У цьому контексті Боднар відзначив важливість консолідації зусиль міжнародної спільноти для припинення ескалації РФ безпекової ситуації та закликав до розробки спільних ефективних методів зміцнення безпеки в регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-