Колективи понад 50 осіб можуть записати працівників у чергу на COVID-щеплення - Ляшко

Колективи понад 50 осіб можуть записати працівників у чергу на COVID-щеплення - Ляшко

Укрінформ
Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко поінформував, що колективи, де працюють понад 50 осіб, можуть залишити заявку на виїзд мобільної бригади з імунізації проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

“Організовані колективи, що мають у своєму штаті понад 50 людей, охочих вакцинуватися, можуть записати їх у чергу на щеплення проти COVID-19”, - йдеться у повідомленні.

Залишити заявку на виїзд мобільної бригади з імунізації до колективу можна за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Компанії мають заздалегідь призначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації.

Зазначається, що для проведення щеплення керівництву колективу потрібно заздалегідь скласти поіменні списки охочих вакцинуватися працівників. Таких людей має бути не менше 50. Проте потрібно врахувати, що одна мобільна бригада може зробити близько 100 щеплень за день.

Читайте також: Ляшко нагадує, що продаж COVID-вакцин є кримінальним злочином

Зазначається, що щеплення організованих колективів відбуватиметься лише за наявності достатньої кількості вакцини та відповідно до етапів вакцинації. Дата приїзду мобільних бригад залежатиме від графіка постачання вакцини.

Після отримання заявки, коли підійде час вакцинації колективу, регіональний координатор із вакцинації зателефонує відповідальній особі та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

Читайте також: У МОЗ показали, як зберігають Pfizer, що потребує холоду до -80°

Детальніше про вакцинацію від COVID-19 можна дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії, щеплені 477 833 українці, з них завершили вакцинацію (отримали 2 дози) 5 осіб, двоє з яких отримали 1 дозу за кордоном.

До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 478 370 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-