Ткаченко пояснив, яким ресурсам довіряти під час НС воєнного характеру

Ткаченко пояснив, яким ресурсам довіряти під час НС воєнного характеру

Укрінформ
У зв’язку зі зростанням загрози з боку збройних сил РФ міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко дав поради українцям як протидіяти інформаційним атакам. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

Ткаченко наголосив, що не слід панікувати. Адже паніка іноді шкодить більше, ніж реальні бойові дії. Він зазначив, що саме тому масовий інформаційний вплив є однією з ознак надзвичайної ситуації воєнного характеру: "Кремлівці вже багато років тренуються на своїх ботофермах, що масово виробляють фейки та дезінформацію. Їхнє перше завдання – залякати нас, щоб ми панікували".

Міністр порадив довіряти під час надзвичайної ситуації воєнного характеру "лише повідомленням центральних органів влади, які контролюють ситуацію в країні”.

Читайте також: В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформації - Ткаченко

“Органи центральної та місцевої влади повідомлятимуть про ситуацію всіма можливими способами: на телеканалах, радіостанціях, в інтернеті тощо. Але слід розуміти, що слухати треба саме повідомлення, а не те, як його подають на тому чи іншому каналі комунікації. Бо маніпулювання, використання фраз, вирваних з контексту навіть офіційних заяв, теж є зброєю противника”, - зазначив Ткаченко.

Він закликав не довіряти жодному ЗМІ, в якому є "кремлівський слід". Та зазначив, що слід критично мислити, і це дозволить адекватно оцінювати ситуацію.

Читайте також: Центри боротьби з дезінформацією наводять доказову базу, чому певна історія є фейком - Ткаченко

Як повідомлялося, Російська Федерація останнім часом нарощує війська поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-