В Україні розширять мережу служб підтримки потерпілих від домашнього і гендерного насильства

В Україні розширять мережу служб підтримки потерпілих від домашнього і гендерного насильства

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції на створення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики у Фейсбуці.

"Сьогодні уряд затвердив порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, розроблений Мінсоцполітики. Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики зазначають, що за рахунок цих коштів місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зможуть створити притулки, денні центри, консультативні служби, які надаватимуть послуги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Читайте також: Цьогоріч до суду передали понад 650 справ про домашнє насильство – Венедіктова

Відомство наводить дані Національної поліції, згідно з якими упродовж І кварталу 2021 року надійшло 34 250 заяв і повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-