«Карантинні» ноутбуки і COVID-захист: Кабмін перерозподілив 1 мільярд для шкіл та ЗНО

«Карантинні» ноутбуки і COVID-захист: Кабмін перерозподілив 1 мільярд для шкіл та ЗНО

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив Порядок та умови фінансування субвенції на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти та їх розподіл між місцевими бюджетами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки.

"Субвенція з державного бюджету спрямовується на придбання: ноутбуків для педагогічних працівників шкіл для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання – в обсязі 980 млн гривень; засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році – в обсязі 20 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО. У разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

Читайте також: На Черкащині почали вакцинувати задіяних у ЗНО вчителів

Для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій ЗНО здійснюватиметься придбання: дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри для учасників зовнішнього незалежного оцінювання, інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників; дезінфікуючих засобів для обробки поверхонь пунктів тестування; ізоляційних медичних одноразових халатів та захисних щитків для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників.

У МОН наголосили, що відповідно до ухваленої сьогодні постанови КМУ використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування з місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-