Медзакупівлі заявляють, що держаудит не знайшов порушень у витратах з «ковідного» фонду

Медзакупівлі заявляють, що держаудит не знайшов порушень у витратах з «ковідного» фонду

Укрінформ
"Медичні закупівлі України" заявляють, що перевірка Державної аудиторської служби не виявила істотних порушень при здійсненні закупівель у 2020 році коштом Фонду боротьби з COVID-19.

Про це держпідприємство повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, перевірці підлягали закупівлі, за якими ДП уклало 36 договорів на загальну суму 4,2 млрд грн.

"Довідку по першій перевірці ми отримали 5 березня, акт щодо другої перевірки - 19 квітня... ДАСУ не встановило жодних істотних порушень зі сторони ДП МЗУ, які б впливали на закупівлі чи їх результати під час планування, проведення закупівель, укладання договорів та їх виконання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для оптимізації взаємодії з постачальниками: «Медзакупівлі України» тестують е-кабінет

У Медзакупівлях зазначають, що отримані зауваження стосуються здебільшого "неврегульованості взаємодії з МОЗ, неврахування міністерством витрат на зберігання та перевезення (логістичні послуги) засобів індивідуального захисту по одній із програм, а також деяких аспектів документообігу".

Повідомляється, що у 2020 році держпідприємство "у значних обсягах" закуповувало комп’ютерні томографи, апарати ШВЛ, автомобілі швидкої медичної допомоги, засоби індивідуального захисту (захисний одяг, медичні маски, рукавички тощо), препарати для лікування COVID-19, експрес-тести на визначення антигена COVID-19.

Читайте також: «Медзакупівлі» переносять терміни придбання ліків - МОЗ затримує документи

Як повідомлялося, раніше голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що станом на 1 січня 2021 року з Фонду боротьби з COVID-19 не використали 11,9 млрд гривень. Зокрема, залишилися невикористаними 1,4 млрд гривень, виділені МОЗ на додаткове фінансування Програми медгарантій, та 2,1 млрд гривень - на забезпечення готовності та реагування системи громадського здоров'я на спалахи COVID-19, забезпечення засобами індивідуального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-