Платні камери вже «заробили» 3,3 мільйона

Платні камери вже «заробили» 3,3 мільйона

Укрінформ
Покращити умови перебування у в'язницях допоможуть доходи від реалізації проєкту "Платні камери" та приватизація закритих установ відбування покарання.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі після наради з міністром юстиції Денисом Малюською.

На нараді йшлося про медичне забезпечення, харчування, дотримання прав та належних побутових умов людей, які перебувають у закладах пенітенціарної системи.

"Міністр доповів, що реформа пенітенціарної системи триває. Експериментальний проєкт "Платні камери" вже допоміг залучити у держбюджет 3,3 млн грн. Крім того, цього року уряд готує до приватизації 8 закритих в’язниць, частина з яких вже передана у Фонд держмайна для проведення аукціонів", - написав Шмигаль.

Він додав, що ці кроки допоможуть залучити додаткове фінансування для закладів пенітенціарної системи та покращити умови життя людей, які там перебувають.

Читайте також: Малюська оголосив «великий розпродаж в‘язниць»: першу вже виставили на аукціон

Як уточнює Міністерство юстиції у Фейсбуці, за користування платною послугою з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах сплачено вже 3 млн 302 тис. гривень.

“ 3 302 011 грн заробили слідчі ізолятори України завдяки реалізації платних камер”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що всі кошти, зароблені в ході експериментального проєкту, спрямовуються на відновлення безкоштовних камер слідчих ізоляторів.

Читайте також: Велика приватизація в’язниць: ціну Ірпінського виправного центру знизили на 50%

Станом на 19 квітня оновлено 55 безкоштовних камер на 368  місць, зазначають у Мін'юсті.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах, який триватиме до 31 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-