Південнокорейську AstraZeneca зареєстрували в Україні

Південнокорейську AstraZeneca зареєстрували в Україні

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ про реєстрацію вакцини AstraZeneca виробництва Південної Кореї, яка має надійти до України в рамках ініціативи COVAX. 

Як передає Укрінформ, про це Степанов повідомив у Фейсбуку.

«Сьогодні (20 квітня - ред.) підписав наказ про реєстрацію в Україні вакцини AstraZeneca, яка виготовлена на південнокорейському майданчику. Це той препарат, який приїде до нас у рамках ініціативи COVAX», - написав очільник МОЗ.

За його словами, надходження 367 тис. доз цього препарату очікується вже 22 квітня. Частину партії залишать для щеплення другою дозою тих громадян, яких уже вакцинували CoviShield, решту – для першого щеплення.

При цьому міністр наголосив: вакцини AstraZeneca і CoviShield є абсолютно ідентичними, додавши, «це означає, що маніпуляції скептиків щодо загрози для другої дози щеплення так і залишаться маніпуляціями».

Читайте також: Степанов розповів, які COVID-вакцини Україна очікує у травні

Як повідомлялося, головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що на 22 квітня очікується поставка 367 тис. доз вакцини AstraZeneca в рамках ініціативи COVAX.

«Ми хочемо її використати буквально за 2-3 дні, щоб показати спроможності системи охорони здоров’я. Коли я кажу, що ми готові і можемо робити 90-100 тис. мінімум в день, в це не вірять, але я думаю, що найближчим часом ми це покажемо», - зазначив Ляшко.

Фото: Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-