Про час вакцинації другою дозою Covishield повідомлятимуть телефоном

Про час вакцинації другою дозою Covishield повідомлятимуть телефоном

Укрінформ
Людей, які вакцинувалися першою дозою вакцини проти коронавірусу Covishield, будуть повідомляти про час і місце проведення щеплення другою дозою за залишеним контактним номером.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці.

"До уваги людей, що вакцинувалися першою дозою Covishield/AstraZeneca. Щеплення другою дозою відбуватиметься через 12 тижнів після першої! Про час та місце вакцинації від COVID-19 вас повідомлять за контактним номером, який ви залишили під час щеплення", - повідомляє міністерство.

У МОЗ нагадують, що раніше Оперативний штаб з вакцинокерованих інфекцій схвалив рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) збільшити інтервал між введенням першої та другої доз вакцини Covishield/AstraZeneca до 12 тижнів. Рекомендація обумовлена результатами досліджень, згідно з якими ефективність вакцини AstraZeneca після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше, зростала до 81,3%.

Як повідомлялося, в Україні 19 квітня щеплено проти коронавірусу 12 144 особи. Всього вакциновано 462 791 особу, з них завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 5 осіб.

Україна почала вакцинувати населення від коронавірусу 24 лютого ц.р. 23 лютого прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

25 березня до України прибула перша партія (215 тис. доз) вакцини китайської компанії Sinovac Biotech, використовувати її почали 13 квітня.

16 квітня в Україну в рамках COVAX доставлено першу партію (117 тис. доз) вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-