Депутатка: 70% людей не можуть відрізнити правду від фейку

Депутатка: 70% людей не можуть відрізнити правду від фейку

Укрінформ
Загальнонаціональний проєкт з медіаграмотності має охопити якомога більше людей різного віку.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосила заступник голови фракції "Слуга народу", заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук під час презентації загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності.

"Нам потрібно цим проєктом медіаграмотності охопити якомога більше людей різного віку, бо зазвичай про питання медіаграмотності, інформаційної гігієни говорять і дискутують ті люди, які й так мають можливість розрізнити правду від фейку. А ми маємо все-таки розуміти, що насправді 70% людей... зараз можуть не відрізнити правду від фейку. І рівень критичного мислення, підняття його, дуже важливий", - зазначила Кравчук.

Читайте також: В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформації - Ткаченко

Депутат додала, що це пов'язано і з іншими проєктами, якими також займається Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики та Міністерство культури та інформаційної політики, зокрема, створення Центру стратегічних комунікацій і його діяльність, програма пропагування читання.

"Дуже добре, що нарешті на державному рівні цим питанням інформаційної гігієни ми почали займатися. І я хочу сказати, що Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики і підкомітет з інформаційної політики, який я очолюю, однозначно буде брати в цьому активну участь", - підкреслила Кравчук.

Читайте також: МКІП презентувало загальнонаціональний проєкт з медіаграмотності

Як повідомляв Укрінформ, МКІП планує спрямувати цього року на проєкт з медіаграмотності 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-