В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформації - Ткаченко

В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформації - Ткаченко

Укрінформ
В Україні потрібно виробити культуру ставлення до інформаційного потоку, а також розвивати критичне мислення.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час пресконференції з нагоди запуску загальнонаціонального проєкту з медіаграмотності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про необхідність стратегії медіаграмотності говорили вже давно, особливо ці розмови посилились під час війни. Ми всі споживаємо новини, хоча лише 25% говорять, що новини на них не впливають. Насправді ситуація інакша, впливають, ще і як, бо новини зараз всюди, в гаджетах, ми їх обговорюємо. Потрібно виробити ставлення, і фактично культуру ставлення до інформаційного потоку, розвивати і критичне мислення, і фактчекінг", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що в країні достатньо багато великих гравців, які довгий час займаються медіаграмотністю, і важливо об'єднати всіх стейкхолдерів та створити загальну програму, яка б охопила більші верстви населення.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко зазначив, що дезінформація і медіаграмотність є достатньо близькими поняттями.

"Коли тематика протидії дезінформації для країни є зараз одним з ключових моментів, то медіаграмотність, яка підвищує спроможність опиратися, розуміти, краще сприймати інформацію і не піддаватися на маніпулятивні впливи, є надзвичайно важливою задачею так само. Ми говоримо не лише про важливість протидіяти фейкам, але і готувати людей, щоб вони знали про інформаційну гігієну, щоб вони критично мислили, і щоб така діяльність і такі навички розвивалися із самого малечку, і так само програма стосувалася б найстаршого покоління", - сказав Шевченко.

Читайте також: МКІП презентувало загальнонаціональний проєкт з медіаграмотності

Він додав, що фактично вперше тема медіаграмотності стає елементом державної політики.

Як повідомляв Укрінформ, МКІП планує спрямувати цього року на проєкт з медіаграмотності 7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-