Потураєв виступає за блокування піратських інтернет-платформ в Україні

Потураєв виступає за блокування піратських інтернет-платформ в Україні

Укрінформ
Піратські платформи в мережі Інтернет дуже поширені на території України, тому їх треба блокувати.

Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час пресконференції "Телебачення в системі інформаційної безпеки України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Піратство є дуже гострою та неприємною проблемою для України. Я виступаю за блокування піратських платформ на території нашої країни", – сказав Потураєв.

Водночас заступник голови Комітету ВР з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко наголосив на тому, що блокування піратських платформ - практично неможлива процедура.

"Я проти блокування, тому що з такою інформацією треба працювати в іншій парадигмі. Такі сайти треба знаходити і припиняти їх діяльність. На жаль, заблокувати щось у мережі Інтернет дуже важко і практично неможливо", – підкреслив Федієнко.

Читайте також: Піратство й підробки: Україна потрапила до списку Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року Україна потрапила до списку Європейської комісії спостереження за підробками та піратством, який включає вебсайти та фізичні ринки за межами ЄС, що беруть участь у фальсифікаціях та піратстві, сприяють їм або користуються ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-