Справи Майдану: суд Києва заочно арештував ексглаву МВС і його заступника

Справи Майдану: суд Києва заочно арештував ексглаву МВС і його заступника

Укрінформ
Печерський райсуд столиці заочно заарештував колишніх міністра внутрішніх справ та його заступника у справі організації поставки в Україну російських гранат під час Євромайдану.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Печерський районний суд м. Києва обрав колишнім міністру внутрішніх справ України та його заступнику запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою у кримінальному провадженні за фактами перевищення влади та службових повноважень під час поставки гранат з Російської Федерації, що спричинило тяжкі наслідки, та організації розтрати грошових коштів МВС України в особливо великих розмірах на їх розмитнення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно колишніх посадовців процедуру екстрадиції.

Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування. 

Читайте також: Справи Майдану: учаснику вбивства журналіста Сергієнка повідомили нову підозру

За даними слідства, з метою озброєння особового складу працівників органів внутрішніх справ експосадовці міністерства організували у січні 2014 року незаконну поставку в Україну 13 тис. 406 одиниць гранат виробництва Російської Федерації.

Колишні міністр та його заступник також організували безпідставне митне оформлення ввезених гранат та сплату МВС України більш як 1 млн 177 тис. грн митних платежів.

Вказані гранати не входили до переліку спеціальних засобів, що перебували на озброєнні МВС, та не пройшли випробування Міністерства охорони здоров’я щодо можливості їх застосування до людей. 18 та 19 лютого 2014 року ввезені таким чином гранати російського виробництва було застосовано у центральній частині Києва до мітингувальників, внаслідок чого постраждало 86 осіб. Зокрема, за даними слідства, тяжкі тілесні ушкодження тоді отримали 17 осіб, середньої тяжкості – 23 особи, легкі – 45 осіб. Одна людина загинула.

Читайте також: Справи Майдану: арештували ще одного підозрюваного у викраденні Луценка та Вербицького

Як повідомлялося, у період Революції гідності у 2013-2014 рр. МВС очолював Віталій Захарченко, який потім втік до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-