Степанов розповів, які COVID-вакцини Україна очікує у травні

Степанов розповів, які COVID-вакцини Україна очікує у травні

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я очікує покращення ситуації з постачанням до України вакцин від COVID-19 вже в травні.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Ми думаємо, що ситуація покращиться вже в травні цього року. Ми очікуємо закриття тих контрактів, які вже є: це 1,5 млн доз вакцини AstraZeneca від індійського Інституту сироватки крові та 1,7 млн доз вакцини від компанії Sinovaс. Також ми очікуємо на перші поставки вакцини від компанії Pfizer, а також за ініціативою COVAX", - сказав Степанов.

Він нагадав, що згідно з укладеними контрактами на постачання вакцин від COVID-19 Україна вже мала б отримати майже 3,9 млн доз вакцини.

“Процес вакцинації є провальним майже по всьому світу. Не працюють зараз закони бізнесу, (не виконуються - ред.) вчасно ті контракти, які укладаються з компаніями-виробниками вакцин. Можу сказати, що, наприклад, на сьогодні ми повинні були згідно з підписаними контрактами, по яких проплачено кошти, вже отримати 3,9 млн доз вакцини”, - сказав Степанов.

Міністр пояснив, що країни, на території яких знаходиться виробництво вакцин, забороняють експорт в інші країни, передусім захищаючи своїх громадян. За словами Степанова, недопоставки вакцини від коронавірусної хвороби є в ЄС, в Канаді, Японії, Австралії.

В той же час міністр висловив сподівання, що найближчим часом ситуація з постачанням вакцин виправиться, і запевнив у тому, що медсистема України спроможна забезпечити вакцинацію більшості громадян у 2021 році.

Читайте також: Степанов закликає повідомляти про зловживання при COVID-щепленні

Як повідомлялося, в Україні 19 квітня щеплено проти коронавірусу 12 144 особи. Всього вакциновано 462 791 особу, з них завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 5 осіб.

Україна почала вакцинувати населення від коронавірусу 24 лютого ц.р. 23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

25 березня до України прибула перша партія (215 тис. доз) вакцини китайської компанії Sinovac Biotech, використовувати її почали 13 квітня.

16 квітня в Україну в рамках COVAX доставлено першу партію (117 тис. доз) вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Тим часом 6 квітня Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-