НАЗК перевірить декларації 24 суддів Верховного Суду

НАЗК перевірить декларації 24 суддів Верховного Суду

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку ще 28 декларацій посадових осіб, у тому числі 24 суддів Верховного Суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку декларацій ще 28 публічних службовців, у тому числі 24 суддів Верховного Суду", - говориться у повідомленні.

НАЗК зазначає, що всі 24 декларації суддів взяті у перевірку за порядком черговості. Водночас за отриманими заявами від громадян або ЗМІ про можливе недостовірне декларування розпочато перевірку декларацій народного депутата Андрія Клочка ("Слуга народу"), заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Теребовлянської міської ради Алли Стечишин, посадовиці Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Тетяни Нехайчук та посадовиці управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Хмельницькій області Олени Чорної.

Читайте також: НАЗК направило до суду адмінпротокол на очільника Енергоатома

Всього станом на 20 квітня НАЗК розпочало повну перевірку декларацій 403 посадових осіб.

Як повідомлялося, 27 жовтня 2020 року КС визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачала покарання за недостовірне декларування. Також КС визнав неконституційними повноваження НАЗК з перевірки декларацій чиновників, моніторингу способу життя суб'єктів декларування, встановлення своєчасності подання декларацій, положення про відкритий доступ до декларацій в Єдиному державному реєстрі.

Верховна Рада 4 грудня ухвалила закон щодо відновлення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування (№4460-д). Документ передбачає штрафи і обмеження волі за недостовірне декларування або умисне неподання декларації, а ув'язнення, яке існувало раніше, депутати тоді вирішили не повертати.

Водночас 15 квітня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №4651 щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання декларації суб'єктом декларування, який, зокрема, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-